Snel zoeken

land of werelddeel:

individueel of groep:

standplaats of trektocht

FIETSVAKANTIE ACHTERGROND INFORMATIE

DE DAGELIJKSE VERRASSINGEN TIJDENS EEN FIETSTREKTOCHT

Bij de georganiseerde fietsvakanties zijn de trektochten populairder dan de standplaats fietsvakanties. Natuurlijk, er blijft een grote groep over die een trektocht niet aandurft en liever op één plek blijft zodat er geen dagelijkse verplichting van een fietstocht naar de volgende accommodatie is, maar een grotere groep kiest wel voor de dagelijkse afwisseling van een fietstrektocht.

En het blijkt dat de fietsvakantie vooral bij de trektocht niet alleen draait om het fietsen maar ook om de dagelijkse verrassingen en nieuwsgierigheid naar steeds weer een nieuwe accommodatie met andere eigenaren, wat staat er die avond op het menu, welke gasten zitten er nog meer aan tafel, etc. Maar ook de routes kennen bij een trektocht vaak wat meer afwisseling want zo'n trektocht loopt een hele regio rond met soms redelijke verschillen per streek. Immers de afstanden die dagelijks worden afgelegd liggen meestal zo tussen de 40 en 70 km per dag. Bij sommige trektochten zelfs 100 km per dag waardoor het verschil in de omgeving tussen dag 1 en 3 enorm kan zijn. En iedere accommodatie is ook verschillend en de eigenaren natuurlijk ook. Vooral bij kleinschalige accommodaties spelen de eigaren daardoor een grote rol in het succes van een fietstrektocht.

En voor de fietsers die wel variatie willen maar geen fietstrektochten aan durven, komen er ook steeds meer fiets rondreizen. Hierbij worden in een week of langer wel meerdere accommodaties op verschillende locaties bezocht, maar wordt de reis van plek naar plek gewoon met de auto afgelegd en wordt er lokaal een route gefietst die bij de accommodatie begint en eindigt. Ook op die manier kan er toch per dag worden bekeken of er wordt gefietst of niet.

En door op deze manier te blijven zoeken naar originele arrangementen voor fietsers, stijgt de vraag naar fietsvakanties nog ieder jaar. De zoekmachines zagen alleen dit jaar al een stijging van 190% in het zoeken naar het woord 'fietsvakanties'. Meest populaire bestemmingen daarin zijn nog steeds Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Een fietsvakantie hoeft niet per se elke dag naar een andere locatie te gaan, u kunt er ook voor kiezen om een bepaalde plek als uitvalsbasis te nemen en daarvandaan de gehele omgeving te verkennen in een aantal dagen. Zo houdt u tijd over om ook echte uitstapjes te maken en een museum of attractie te bezoeken. Een goede uitvalsbasis voor een fietsvakantie is een bungalowpark in Nederland of het buitenland in een mooie omgeving. Zo komt u na een lange en vermoeiende dag fietsen weer 'thuis' in uw leuke bungalow voorzien van alle gemakken, zodat u savonds heerlijk kunt genieten van uw welverdiende rust en vakantie.

FIETSVAKANTIE TIPS

Kijkt u ook al zo uit naar uw fietsvakantie? Begin dan alvast met de voorbereidingen. Een fietsvakantie vergt namelijk het nodige van u en daarom is goed trainen geen overbodige luxe. U vindt hier tips en tricks om van uw fietsvakantie een groot succes te maken.

Route voorbereiden
Voordat u vertrekt, is het handig om uw fietsroute uitgestippeld te hebben. Zo voorkomt u dat u tijdens uw vakantie veel tijd verliest met zoeken en kaartlezen. Als u de route goed voorbereid heeft, wil dat natuurlijk niet zeggen dat u hier niet van af kunt wijken. Door de kaart en de route goed te bestuderen zorgt u er wel voor dat u bekend bent met de omgeving. Markeer ook bezienswaardigheden en andere attracties die u graag wilt bezoeken op de kaart, zodat u niets mist.

Trainen
Fietsen vergt veel inspanning van uw lichaam, maar ook van uw geest. Daarom is een goede training vooraf noodzakelijk. Hoeveel u moet trainen is natuurlijk afhankelijk van wat u van plan bent te doen tijdens uw fietsvakantie en wat u gewend bent. Als u nog nooit lange afstanden heeft gefietst, ziet het ideale trainingsschema er voor u anders uit dan dat van een doorgewinterde fietser.

Wanneer u meer dan 100 kilometer per dag wilt fietsen, moet u echt serieus gaan trainen. Ga bijvoorbeeld elke dag op de fiets naar uw werk of zorg dat u op een andere manier minimaal 15 kilometer per dag aflegt op de tweewieler. Probeer alle situaties getraind te hebben. Dus fiets tegen de berg op, afdalingen af, in de regen, tegen de wind in, met de wind mee, bij warm weer enzovoorts. Zo weet u hoe u reageert in verschillende omstandigheden en hoever u kunt gaan tijdens uw fietsvakantie.

Tijdens uw fietsvakantie
Gedurende het fietsen is ??n ding erg belangrijk: neem op tijd rust! Voelt u zich vermoeid? Dan stopt u even om uw benen te strekken, wat te drinken, te eten of even van de omgeving of het weer te genieten. Zorg vooral ook voor een goede nachtrust. Luister naar uw eigen lichaam en dan zal uw fietsvakantie slagen.

Een actieve vakantie in Nederland is op vele manieren mogelijk. Het gevarieerde landschap zorgt ervoor dat een fietsvakantie u alle hoogtepunten van Nederland laat zien. Met een fietsvakantie bent u instaat op uw eigen gemak alle bezienswaardigheden te bezoeken. Dit alles heerlijk in de buitenlucht.

MET DE RACEFIETS IN BINNEN- EN BUITENLAND

Het is inmiddels alweer volop zonnig weer. Door de liefhebbers worden de racefietsen alweer van stal gehaald. De racefiets wint nog elk jaar aan populariteit. Mensen die van steile klimmetjes en spannende afdalingen houden zoeken hun heil buiten ons vlakke Nederland. Ze nemen de fiets mee naar Zuid-Duitsland, de Ardennen of naar Frankrijk. In deze landen en gebieden zijn heel fietsvriendelijk, de infrastructuur en bewegwijzering is er prima voorelkaar.

Online aanschaf
Sinds een aantal jaar is er ook de mogelijkheid om racefietsen online te kopen. Op de website van Bikester.nl vind je een groot assortiment. Vele bekende merken leveren zij direct, ze hebben standaard merken als Bianchi, BMC, Cube, Giant en Wilier op voorraad. Op dit moment hebben ze een prachtige racefiets van Bianchi in de aanbieding, het betreft de Bianchi B4P 928 Mono Q Ultegra YV die bijna volledig in carbon uitgevoerd is. Voor de rest beschikt dit prachtige apparaat over 20 versnellingen en een Fizik Pave CX Sport zadel. Dit is echter maar een van de vele fietsen die je op de website van Bikester vindt, het hele scala van schattige kinderfietsen tot ruige all terrain fietsen is er te bestellen. Ook voor fietskleding, waar het volgende hoofstuk over gaat ben je bij hen op het correcte adres.

De juiste kleding
De pluspunten en eigenschappen van de juiste fietskleding die hoort bij de verschillende jaargetijden mag je niet onderschatten. Het kost eenmalig een flink bedrag, maar daarna heb je er bij juiste toepassing jarenlang plezier van! De juiste fietskleding verkoelt en ventileert als het warm is, isoleert als het koud is en beschermt als je valt. Het hebben van de juiste fietskleding is dus ook ontzettend belangrijk. De keuze van de fietskleding hangt ook nauw samen met de discipline die je uitoefent, ben je een wielrenner dan heb je andere wensen dan wanneer je op een MTB door de wilde natuur gaat crossen.

Tip voor het kopen van een nieuwe fiets:
Fietsen Expert is de online fietsenwinkel voor uw kinderfiets, meisjesfiets, jongensfiets en omafiets. Geen verzendkosten u kunt direct online bestellen. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze kinderfiets 12 inch